MÉS DE 3.000 PERSONES ASSISTIRAN A LA PRESA DE POSSESSIÓ DEL BISBE SEBASTIÀ TALTAVULL A LA CATEDRAL DE MALLORCA


21 de novembre de 2017. 08:50h.

El proper dissabte 25 de novembre a les 11 h tendrà lloc a la Seu la presa de possessió del Bisbe Sebastià Taltavull i Anglada com nou bisbe de Mallorca.El proper dissabte 25 de novembre a les 11 h tendrà lloc a la Seu la presa de possessió del Bisbe Sebastià Taltavull i Anglada com nou bisbe de Mallorca. Està prevista la participació de nombrosos bisbes i cardenals, preveres i més de 3.000 feligresos, entre ells una nodrida representació de Menorca i Barcelona.

El so de la campana major de la Seu, n'Eloi, marcarà l'arribada del nou bisbe Sebastià Taltavull, amb la comunitat diocesana reunida a l'Església Mare de Mallorca. Davant del portal major, li donarà la benvinguda el col·legi de consultors i les primeres autoritats civils. En entrar a la Seu, el Nunci Apostòlic, Mons. Enzo Fratini presentarà el nou bisbe al degà-president del Capítol catedral, Mn. Teodor Suau, i a la resta dels canonges de la Seu. Llavors el degà-president del Capítol, presentant la Veracreu a la veneració del bisbe Sebastià, li oferirà el salpasser amb l'aigua beneïda, amb el qual el prelat s'aspergirà ell mateix i els presents.

El nou bisbe, amb els qui l'acompanyen, es dirigeix a la capella del Santíssim i, passant pel passadís central de la Seu de Mallorca, acompanyat del Capítol de la Catedral i del Sr. Nunci i altres Cardenals, Allà hi fa una estona d'oració. Tot seguit va a la sagristia dels vermells on, amb els bisbes i els altres concelebrants, es revesteix per a la missa estacional.

Amb una processó d'entrada presidida pel Nunci Apostòlic començarà el ritu d'entrada i possessió de la càtedra. Després d'unes paraules de presentació manarà que siguin presentades al col·legi de consultors les lletres Apostòliques, amb les quals el papa Francesc ha nomenat bisbe de Mallorca; es fa lectura de les lletres i acte seguit el Nunci Apostòlic convidarà el bisbe Sebastià a seure a la càtedra episcopal i li oferirà el bàcul. En aquest moment el Nunci Apostòlic li cedeix la càtedra, la Seu, des d'on presidirà les celebracions a partir d'aquell moment.

Després, el col·legi de consultors, els membres del Capítol Catedral, alguns religiosos, religioses i seglars, en representació de tot el Poble de Déu, saludaran al nou Bisbe i li prometran respecte, fidelitat i obediència, com a successor dels apòstols.


0 COMENTARIS