MONS. SEBASTIÀ TALTAVULL JA ÉS BISBE DE MALLORCA


25 de novembre de 2017. 18:30h.

Ha recordat a la seva homilia que "sabem que existim per evangelitzar", perquè "no estam fets per callar".Més imatges, aquí: https://www.flickr.com/gp/156748518@N08/3q8159

Més de 2.500 feels, 24 bisbes i 30 preveres assistiren a la presa de possessió de Mons. Sebastià Taltavull i Anglada com a Bisbe de Mallorca. Autoritats civils i eclesiàstiques es reuniren en una Catedral plena de gom a gom per donar la benvinguda a qui, a partir davui, serà el seu cap i pastor.

El so de la campana major de la Seu, nEloi, anunciava que era dia de festa al temple major de Mallorca. A prop de les 11 h, Mons. Taltavull baixà les escales del Palau Episcopal acompanyat pel Nunci, Mons. Renzo Fratini, pel metropolità de Valencia, Cardenal Antonio Cañizares i els cardenals Joan Josep Omella, de Barcelona; Ricardo Blázquez, cardenal arquebisbe de Valladolid i Mons. Lluís Martínez Sistach, cardenal emèrit de Barcelona. Tots junts han marxat cap a la Seu.

Davant del portal major, li donà la benvinguda el col·legi de consultors, per una banda, i les primeres autoritats civils per l'altra. En entrar a la Seu, el Nunci Apostòlic, Mons. Renzo Fratini presentà el nou bisbe al degà-president del Capítol catedral, Mn. Teodor Suau i Puig, que l'esperava revestit de capa pluvial, i a la resta dels canonges de la Seu. Llavors el degà-president del Capítol presentà la Veracreu a la veneració del bisbe Sebastià i li oferí el salpasser amb l'aigua beneïda, amb el qual el prelat s'aspergí ell mateix i els presents.

Mentre la coral de la Seu entonava l'Ecce Sacerdos magnus, el nou bisbe, amb els qui l'acompanyaven, es dirigiren a la capella del Santíssim, féu una estona d'oració. Tot seguit va anar a la sagristia dels vermells on, amb els bisbes i els altres concelebrants, es revestí per a la missa estacional.

Començava així una emotiva i solemne celebració presidida, en primer lloc, pel nunci apostòlic. Mentre la processó d'entrada desfilava pel passadís central, la coral i feels donaven glòria a Déu "que ens ha donat la vida: Que la paraula vostra resti sempre en el nostre cor."

Després de les paraules de presentació, el nunci apostòlic, tal com mana el cerimonial, manà que es presentessin al Col·legi de Consultors les Lletres Apostòliques, amb les quals el papa Francesc ha nomenat bisbe de Mallorca l'Excm. i Rvdm., Sr. D. Sebastià Taltavull i Anglada. Després de la lectura i de l'aclamació del poble, el nunci apostòlic convidà al bisbe Sebastià a seure a la càtedra episcopal i li oferí el bàcul. Mons. Sebastià Taltavull ja és Bisbe de Mallorca.

Assegut a la càtedra, rebé el bàcul de pastor, de mans del nunci, per poder guiar els cristians mallorquins pels camins de l'Evangeli, a imatge del Bon Pastor-Jesucrist. El Degà-president del Capítol, en nom de l'Església de Mallorca, li donà la benvinguda amb una emotiva salutació d'agraïment pels mesos de servei com a administrador apostòlic i per la tasca tot just començada: "Rebeu vós avui la certesa que nosaltres volem ser els vostres amics, tots, col·laboradors i responsables tant de la vostra felicitat com de la tasca que compartim, per voluntat del nostre únic Senyor."

Després, membres del Col·legi de Consultors, del Capítol Catedral, alguns religiosos i religioses i seglars, en representació de tot el Poble de Déu, saludaren al nou Bisbe i li prometeren respecte, fidelitat i obediència, com a successor dels apòstols.

66 bisbes el precedeixen en la seva tasca apostòlica a Mallorca: "Pos l'inici al meu ministeri episcopal entre vosaltres i al servei de la nostra societat. És a ella a qui hem d'anunciar i oferir la persona de Jesús, els valors de l'Evangeli i la humil experiència de fraternitat, des d'una Església que vol ser col·laboradora amb tots", afirmà en la seva homilia, que no ha volgut que fos "una exposició de programes pastorals ni d'iniciatives", sinó una salutació a la comunitat "creient i orant" reunida a la Seu. No va deixar de saludar tots els col·lectius presents a la Seu: cardenals, arquebisbes i bisbes, preveres, diaques permanents i seglars, procedents de diferents llocs, com Barcelona, Menorca o Madrid.

Seguint la pregunta que Jesús dirigeix a Pere a l'Evangeli escoltat, "m'estimes?", ha interpel·lat els presents convidant-los a respondre junts la resposta. "El pastor és el qui està atent a la pregunta i ha de ser humilment fidel en la resposta", perquè "per respondre us necessit a tots vosaltres i m'atrevesc a dir-vos que hem de respondre junts, a cor, a l'uníson, perquè serà junts que haurem de fer el mateix camí en aquesta Església de Mallorca preparant i organitzant tot el que l'Esperit ens demani portar a terme".

Finalment ha recordat que "sabem que existim per evangelitzar", i això no ho podem fer "si no sortim al carrer i si no deim una paraula clara i coratjosa en el cor de les de les comunitats parroquials", perquè "no estam fets per callar".

La celebració va comptar amb els càntics dels Blauets de Lluc, l'escolania de Vermells de la Seu i la Capella de la Seu.


0 COMENTARIS