"Ens hem de decidir per la cultura de la pau"


02 de gener de 2019. 12:33h.

El bisbe de Mallorca afirmà en la festa de l'Estendard que "la pau no pot arribar mentre grans injustícies i violències institucionalitzades tinguin carta de ciutadania".En el marc de la secular festa de l'Estendard, el 31 de desembre l'Església de Mallorca celebra una missa per donar gràcies a Déu per la proclamació de l'Evangeli a la nostra illa, i la seva vigència per la recuperació de l'any 1229 fins al dia d'avui. Una festa celebrada a la Seu, l'Església Mare de les església de Mallorca, perquè, tal com afirmà Mons. Taltavull a la seva homilia, és "on la Paraula de Déu ha ressonat com mai per dir-nos que aquesta Paraula s'ha fet persona en Jesús, i que aquests dies estam celebrant i commemorant el seu naixement".

Un Jesús, continuà, "que, junt amb la seva família, ha tastat l'amargor del rebuig que comporta prou vegades la immigració". Així, indicà que, avui, "l'Evangeli vol avançar amb l'anunci de la pau, amb la proposta d'una fraternitat que és universal i que no exclou a ningú, amb l'oferta d'una forma de viure que té les preferències de Jesús, que són els pobres, els exclosos, els que la societat no vol acollir". Tal és el cas de tots aquells que cerquen acollida a les nostres costes i se'ls nega refugi: "Són persones, amb una qualitat humana i espiritual, que fan l'impossible per sortir de la seva situació d'indignitat a la qual els sotmeten governs dictadors i màfies que s'aprofiten de la seva desgracia".

Com a resposta concreta, "ens hem de decidir per la cultura de la pau", per fer que les "utopies" passin a ser "una realitat reconeguda i viscuda". Tot això en la vigília de la Jornada Mundial de la Pau, on tornen a venir "vells interrogants i noves plagues" que la població està pagant a un preu molt elevat: "La pau no pot arribar mentre grans injustícies i violències institucionalitzades tinguin carta de ciutadania".

La Festa de l'Estendard commemora l'entrada a la Madina Mayurqa, a partir d'aleshores anomenada Ciutat de Mallorca, de les tropes de la Corona d'Aragó de Jaume el Conqueridor que el 31 de desembre de 1229 venceren els sarraïns. Aquest episodi històric posà fi al regne almohade i a la Mallorca musulmana. La Festa commemora, així, el naixement de la Mallorca actual i és una de les més antigues d'Europa, ja que data del segle XIII. Els actes principals se celebren a la plaça de Cort, amb una cerimònia civil presidida per l'Estendard, la cimera reial i el retrat de Jaume I, i a la Seu, amb una eucaristia d'acció de gràcies.


0 COMENTARIS