Membres de confraries, obreries i germandats es reuneixen a Lluc


11 de març de 2019. 11:20h.

Aquesta trobada, que s'emmarca en l'inici de la Quaresma, vol ser l'inici del camí cap a la Pasqua.Membres, familiars i simpatitzants de les confraries, germandats i obreries es reuniren a Lluc el passat 10 de març, Primer Diumenge de Quaresma, al Santuari de Lluc. La jornada s'iniciava amb una Eucaristia a la Basílica de Ntra. Sra. de Lluc, presidida pel Sr. Bisbe i acompanyat pel prior de Lluc, P. Ricard Janer i el P. Antoni Cañellas, vicari per a la Vida Consagrada i Pietat Popular. Als peus de la Mare de Déu de Lluc, i acompanyats pels cants dels Blauets, els assistents començaven una entranyable jornada formativa i de convivència. Seguidament, Mons. Sebastià Taltavull impartí una xerrada de formació sobre qüestions espirituals i també pràctiques d'organització, a la sala d'actes. Oferí pautes del que ha de ser una confraria i felicità els presents per la valentia d'afirmar la seva fe públicament: "Pensar en un ordre social no és un somni, és necessari i urgent", indicà. Parlà també de la "cultura de l'aparença i de la mentida", en una època de postveritat. Per això, "Quaresma és temps per alliberar-nos de viure perseguint coses buides, descobrir que estam fets pel foc de l'amor".

Després els assistents disposaren de temps per dinar de manera lliure, i acabaran la jornada pregant tots junts amb cinc estacions del Viacrucis, als Misteris.

Aquesta trobada, que s'emmarca en l'inici de la Quaresma, vol ser l'inici del camí cap a la Pasqua del Senyor, "un temps extraordinari per a reflexionar sobre la qualitat de la nostra fe", afirma el Secretariat Diocesà de Formació i Acompanyament de Confraries i Obreries. "Les nostres confraries han nascut i viuen en el si de l'Església. Per això, la Quaresma és una immillorable ocasió per a renovar la fe en la comunió eclesial", afegeixen.


0 COMENTARIS