4.500 confrares i nou processons a la Setmana Santa de Palma


10 de abril de 2019. 13:13h.

Miquel Llabata i Bernat Riera han presentat les celebracions i processons de Setmana Santa a Palma.Miquel Llabata, coordinador de la Junta Gestora de l'Associació de Confraries de Setmana Santa de Palma, acompanyat per Bernat Riera, membre de la junta, han presentat les celebracions i processons que organitza durant la Setmana Santa 2019, així com els itineraris de les processons i s'ha ofert informació detallada referent a les processons de Dijous i Divendres Sant.

Els representants de la Junta Gestora han informat sobre els preparatius que s'estan duent a terme perquè la Setmana Santa a Palma testimoniï un any més la fe cristiana pels carrers, tot potenciant aquestes manifestacions de pietat popular com a mitjà evangelitzador i d'aprofundiment en la fe.

Nou processons durant la Setmana Santa a Palma
La processó dels estendards, dia 12 d'abril a partir de les 19:30 h, des de l'Església dels Caputxins fins a la Basílica de Sant Francesc, serà el punt d'inici d'aquesta Setmana Santa. El P. Antoni Cañellas, CO serà l'encarregat de llegir-hi el pregó, acompanyat del Cor de l'Il·l. Col·legi d'Advocats de les Illes.

L'esdeveniment central de la Setmana és la processó del Sant Crist de la Sang, que s'iniciarà, com cada any, Dijous Sant a les 19 h a l'Església de l'Anunciació i en la qual participaran més de 4.500 confrares i nombrós públic. Mons. Sebastià Taltavull acompanyarà durant tot el recorregut el Sant Crist fins a la Catedral de Mallorca, on presidirà una breu oració.

Per al Diumenge del Ram està programada una processó a les 18 h que anirà des de la Parròquia de Sant Jaume fins al Monestir de la Concepció, i que comptarà amb la participació de totes les confraries.

Dues processons es donaran cita dilluns 15 d'abril: La del Sant Crist de l'Agonia i Nostra Senyora de l'Esperança i la Pau i la del Sant Crist dels Boters.

El Dimarts Sant, la imatge de la Verge Dolorosa sortirà en processó des de la Parròquia de Sant Nicolau a les 21 h fins a l'Església de l'Anunciació (La Sang). Allà hi romandrà fins que surti amb el Sant Crist el Dijous Sant. Dimecres 17 sortiran dues processons: La del Sant Crist de Sant Creu i la processó del Camí de Getsemaní.

Finalment, Divendres Sant la Basílica de Sant Francesc veurà sortir la Processó del Sant Enterrament, a les 19 h, que acabarà a l'Església dels Socors. Acte seguit, tendrà lloc la solemne cerimònia del Sant Enterrament.

Per altra banda, són moltes les parròquies que organitzen les tradicionals processons de "l'encontre" el Diumenge de Pasqua, com a expressió de l'alegria de la Resurrecció i vertadera meta de la Setmana Santa.


0 COMENTARIS