Lliurament de premis de la X Edició del Festival de Clipmetratges de Mans Unides


15 de maig de 2019. 12:16h.

La desigualtat a ritme de rap i el crit d'una dona ofegada pel pes dels estereotips, guanyadors de la Final Nacional d'Escoles.El lliurament de premis de la X edició de la Final Nacional de la Categoria Escoles del Festival de Clipmetratges va començar dissabte 11 de maig al Cinema de la Premsa de Madrid. Centenars d'estudiants de Primària, Secundària i Batxillerat de tot Espanya varen presentar a concurs un total de 1.016 clipmetratges, dels quals 189 són fruit del treball d'alumnes de Primària i 827 hi corresponen als cursos superiors. Tots aquests treballs, junts, conformen un manual de conducció amb el qual fer reflexionar sobre el paper que cada persona té en el manteniment del paper i els estereotips de gènere.

El Col·legi Arcàngel Sant Rafel de Palma va ser finalista, juntament amb 20 clips més. Tot i no obtenir premi, el Col·legi Arcàngel Sant Rafel va demostrar que han conduït pel camí de la igualtat, donant a conèixer el seu punt de vista per lluitar en defensa dels drets humans i contra l'exclusió i la pobresa.

"L'edició del Festival de Clipmetratges d'aquest any s'ha convocat amb l'objectiu de conscienciar els joves sobre la igualtat entre homes i dones, que no només és un dret humà fonamental, sinó la base necessària per aconseguir un desenvolupament humà integral i sostenible", assegura Ángel Bustamante, coordinador del departament d'Educació de Mans Unides que organitza el Festival de clipmetratges.

"Vull mostrar la crua realitat, nina has nascut i més difícil ho tindràs..." és el començament del rap que s'ha fet amb el Premi al Millor clipmetratge en la Categoria d'Escoles de Primària. "Parlem del futur... de la Humanitat" és el títol del vídeo que varen presentar els alumnes del CEIP Eugenia de Montijo (Madrid) i que posa sobre la taula la problemàtica a la qual s'enfronten moltes dones.

El viatge va continuar fent una parada especial a "#Ahogada", el vídeo d'un minut de l'Escola Thau de Sant Cugat (Barcelona) que ha estat guardonat amb el Premi al Millor clipmetratge en la Categoria Escoles Secundària. Només 60 segons han estat suficients per traslladar a l'espectador la sensació d'ofec que poden generar en les dones les actituds, paraules i formes d'actuar que, en diversos contextos, impedeixen el desenvolupament integral d'una persona.

La temàtica d'aquesta X edició del Festival de Clipmetratges, s'emmarca en la campanya "Creim en la igualtat i en la dignitat de les persones", que està duent a terme Mans Unides al llarg de tot l'any 2019. Els assistents a la gala de la X edició varen poder també reflexionar, a través del visionat de projectes que Mans Unides porta a terme en el terreny, sobre aspectes relacionats amb la igualtat salarial, la conciliació i l'accés a l'educació, tres rutes de treball fonamentals per a la promoció de la igualtat i la dignitat de les persones.


0 COMENTARIS