Sant Joan d'Àvila: 450 aniversari de la mort del patró del clergat diocesà


15 de maig de 2019. 12:08h.

A la parròquia palmesana que porta el seu nom es va recordar al sant, amb una jornada festiva i una eucaristia.Aquesta setmana passada s'ha celebrat el 450 aniversari de la mort de Sant Joan d'Àvila (1499), que va dedicar la seva vida a la caritat cristiana i considerat el patró del clergat diocesà.

A la parròquia palmesana que porta el seu nom es va recordar al sant, amb una jornada festiva i una eucaristia presidida pel bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull. En la seva homilia el va definir com un sacerdot entregat, vocacionat, que sap que Déu li ha cridat a servir.

Patró, des de l'any 1946, del clergat secular espanyol i proclamat doctor de l'Església pel papa Benet XVI en l'any 2012, Sant Joan d'Àvila va ser ordenat sacerdot el 1526. Des del primer moment va demostrar amb l'exemple la seva preocupació pels pobres, entre els quals va repartir tots els béns que li havien deixat els seus pares, i es va dedicar a l'evangelització. Sant Joan d'Àvila va dedicar una especial atenció al clergat i va fundar centres com el Col·legi de Sant Pelagi.

La celebració de l'Any Jubilar de Sant Joan d'Àvila, que conclourà el 31 de maig de 2020, coincideix no només amb el 450 aniversari de la seva mort; també amb el 125 aniversari de la seva beatificació, i el 50 aniversari de la seva canonització.


0 COMENTARIS