Càritas Mallorca presenta les seves propostes polítiques davant les eleccions del 26 de maig


17 de maig de 2019. 11:06h.

L'entitat reclama als grups polítics, a través de 6 propostes, actuacions per a aconseguir una societat més justa i solidària.El pròxim 26 de maig se celebren les eleccions locals, autonòmiques i europees, i des de Càritas Mallorca aprofita aquesta data per recordar als grups polítics la necessitat de desenvolupar actuacions per protegir la dignitat de les persones i els seus drets que li són inherents, especialment dels col·lectius amb una situació de vulnerabilitat.

El document, amb el títol #CàritasMallorcaProposa, recull 6 mesures que volen servir com a referent a les futures iniciatives legislatives a desenvolupar pels pròxims governs autonòmics, insulars i locals per a garantir els drets fonamentals de les persones.

Davant els informes que indiquen que a les Illes, com a l'àmbit estatal, la situació dels més desfavorits continua sent igual o pitjor que durant la crisi, que les diferencies socials s'han incrementat, que qüestions com l'accés a un habitatge digne o unes millors condicions laborals i salarials són cada vegada més utopia, cal més que mai actuar de forma contundent per garantir una verdadera justícia social.

Càritas Mallorca reclama que elements com la llibertat, la justícia i la solidaritat siguin referents en l'acció pública a desenvolupar pels pròxims responsables polítics de les Illes. Amb aquests principis #CàritasMallorcaProposa:

1. Més polítiques socials
Càritas Mallorca proposa l'increment de les inversions en matèria social, duent a terme polítiques socials que posin la persona en el centre. Davant els indicadors d'empitjorament de l'exclusió social, de la pobresa i de situacions de vulnerabilitat més complexes, Càritas Mallorca demanda actuacions integrals cap als col·lectius més desfavorits.

2. Dret a un habitatge digne
Càritas Mallorca reclama incrementar l'habitatge social, proposant impulsar polítiques que prioritzin les peticions de famílies que demanden un habitatge per viure, davant els interessos dels grans tenidors. Afavorir fiscalment el lloguer social i penalitzar l'habitatge buit. Entorn als desnonaments, Càritas Mallorca demanda una reforma dels procediments de desnonaments per a protegir les famílies més vulnerables amb una millor coordinació entre els òrgans judicials i serveis socials.

3. Promoció Treball Decent
Càritas Mallorca proposa desenvolupar més serveis i programes d'orientació, formació i inserció laboral per tenir unes condicions justes a la feina . Apostar per una economia social i solidària, un model on es garanteixin unes condicions laborals justes i d'igualtat salarial.

4. Accions d'acollida cap a les persones migrants
Càritas Mallorca proposa més polítiques de sensibilització, acollida i integració cap a les persones migrants. Facilitar l'accés a les ajudes de les persones nouvingudes que tenen necessitats i drets així com recolzar la tasca de salvament de les organitzacions humanitàries cap els migrants que arriben a les costes europees.

5. Igualtat entre dones i homes
Càritas Mallorca proposa apostar per una educació per a la igualtat de drets entre dones i homes. Denunciar els casos de violència de gènere i sexual, i perseguir la tracta de persones.

6. Suport al Tercer Sector
Davant una desafecció social, del consum de masses i d'un individualisme, Càritas Mallorca proposa apostar per una educació del bé comú, de la solidaritat, fomentant un consum responsable i de Comerç Just, donant suport al col·lectiu de voluntariat i també a les entitats de participació ciutadana.


0 COMENTARIS