"La catequesi, al cor de la comunitat"


08 de juliol de 2019. 10:20h.

Presència mallorquina a les XVIII Jornades Interdiocesanes de Responsables de Catequesi.Els passats dies 5 i 6 de juliol el Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Illes Balears (SIC), organitzà a Barcelona les XVIII Jornades Interdiocesanes de Responsables de Catequesi, amb el títol: «La catequesi, al cor de la comunitat».

Adreçades als responsables de catequesi en àmbit diocesà, arxiprestal o parroquial, s'aprofundí en la idea de la catequesi al cor de la comunitat a través de ponències, experiències i reflexions en grup.

En el programa s'assenyala que «és molt evident que no vivim una època de canvis, sinó un canvi d'època que ha afectat profundament les nostres comunitats parroquials (…). En conseqüència, el canvi no pot ser únicament de mètode catequètic, sinó que cal una nova manera d'acollir, d'escoltar, d'anunciar i d'acompanyar; i això no afecta solament a la catequesi, sinó també a tota la comunitat, a tota la parròquia. Aquestes jornades ajuden a descobrir que el lloc natural de la catequesi està al cor de la comunitat parroquial». Les Jornades, que tengueren lloc al Seminari Conciliar de Barcelona, comptaren amb la ponència de Mn. Emili Marlés, rector de la Parròquia de Sant Cugat del Vallès, sobre el tema «Una catequesi evangelitzadora per a una parròquia en sortida» i diverses experiències procedents de la diòcesis de Cremona, a Itàlia; de Getafe, Barcelona i de Barcelona.


0 COMENTARIS