Son Macià i el seu temple compleixen 100 anys de vida


09 de juliol de 2019. 13:30h.

El senyor de la possessió de Son Macià, Martí Mayol, va donar 3 quarterades de terreny a l'església per fer-hi un temple, la primera pedra del qual es posà el 6 de juliol del mateix any.El nucli de Son Macià, que depèn de Manacor, està de festa grossa aquest 2019. I és que enguany fa 100 anys de la seva fundació i els veïnats han decidit celebrar-ho amb actes d'allò més divers.

El naixement del poble va tenir lloc després que, a principis de l'any 1919, el senyor de la possessió de Son Macià, Martí Mayol, va donar 3 quarterades de terreny a l'església per fer-hi un temple, la primera pedra del qual es posà el 6 de juliol del mateix any. Des de llavors, el poble ha crescut, però d'una manera continguda. Actualment són 800 habitants.

El temple, per tant, també compleix un centenari de vida, i els veïns ho volgueren celebrar amb una emotiva i participada eucaristia el passat 6 de juliol.

"Una festa de cohesió", afirmà Taltavull en l'homilia. "Una festa per retrobar els qui estan a prop i ajudar-nos".

Una exposició de fotos ha recordat també gran part de la història d'aquesta vila que avui viu lligada també al món turístic, però mantenint ben vitenques les seves arrels pageses.


0 COMENTARIS