Els jesuïtes celebren la festa de Sant Ignasi de Loiola


01 de agost de 2019. 10:20h.

fundador de la Companyia de JesúsLes cases jesuïtes de tot el món celebren el darrer dia de juliol a Sant Ignasi de Loiola, fundador de la Companyia de Jesús i impulsor d'aquests religiosos disposats a dur en nom del papa i l'evangelització el nom de Crist fins a la darrera perifèria.

També a Mallorca s'aplegaren totes les realitats ignasianes per recordar-hi el seu patró ahir a l'Església de Monti-sion per a l'Eucaristia presidida pel bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull. A la seva homilia presentà aquesta figura transcendental en la història de l'Església, "qui, a través de la crida a la conversió, es deixà seduir per Jesucrist". Comentà, a més, com la festa de Sant Ignasi ens ajuda a posar en el centre de la nostra vida a Crist, "a deixar-nos conquerir per ell, sentint la 'vergonya' dels nostres límits i essent humils davant els germans".

El procés de conversió de Sant Ignasi es va iniciar en llegir el llibre Vida de Crist, així com Flos sanctorum. En reflexionar sobre aquestes lectures i la vida dels sants es qüestionava a si mateix: "I si jo fes el mateix que Sant Francesc o que Sant Domingo?".

El mestre dels discerniments d'esperit és a més patró dels exercicis espirituals, de les jubilacions i dels soldats.


0 COMENTARIS