El bisbe Sebastià visita l'Església Nova de Son Servera


08 de agost de 2019. 12:55h.

On celebrà l'eucaristia amb una nombrosa presència de la feligresia.El passat diumenge 28 de juliol, el bisbe Sebastià Taltavull visità l'Església Nova de Son Servera, on celebrà l'eucaristia amb una nombrosa presència de la feligresia i una bona part de les famílies d'estiuejants que des de fa dècades passen les vacances a la Costa dels Pins. El bisbe desitjava fa temps celebrar en aquesta emblemàtica església, però sobretot volia tornar a visitar la gent del poble que l'acollí amb molt d'afecte en el mes de febrer, quan vingué a celebrar la Missa de Sant Ignasi i la commemoració de l'alliberament de la pesta de 1821.

Mons. Taltavull predicà a propòsit de la necessitat de l'oració, com a "respiració de l'ànima", assenyalant la importància del parenostre com a pregària profundament eclesial i fraternal. Al final de la celebració, se situà en el portal de l'església, como té per costum, per saludar personalment a cadascun dels membres de l'assemblea que havien participat de l'eucaristia. Tota la feligresia mostrà la seva alegria per la seva visita i per la celebració, que es desenvolupà dins un ambient molt familiar i natural.

L'Església Nova es un temple inacabat que va ser dissenyat a principis del segle XX per l'arquitecte Joan Rubió i Bellver, deixeble d'Antoni Gaudí. El bisbe Pere Joan Campins i Mn. Antoni Maria Alcover en foren els promotors d'aquesta obra de gran magnitud. El 1905 es posà la primera pedra i les obres avançaren adequadament gràcies a la col·laboració i l'esforç de tots els serverins. Però el projecte de construcció resultà massa ambiciós i el 1931 s'aturà definitivament la construcció per manca de finançament. No obstant això, a finals del segle XX i principis del present es feren unes obres de condicionament per embellir l'espai, afegint unes sales per a les activitats pastorals de la parròquia. Actualment, l'Església Nova és un espai pastoral, cultual i cultural al servei de la parròquia i del poble. Allà es realitza la catequesi i la missa d'infants (a la Capella Fonda), reunions parroquials, el sopar solidari anual a favor de missions i moltes noces, però també s'empra per a exposicions d'art, concerts, activitats escolars i visita turística.


0 COMENTARIS