Diada de Lluc: Comiat dels Missioners dels Sagrats Cors i inici del ministeri pastoral del nou equip


10 de setembre de 2019. 10:08h.

Diversos representants de les institucions locals, insulars i autonòmiques es feren presents a la celebració.En el marc de la Diada de Lluc, el bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull, presidí aquest diumenge l'eucaristia d'acció de gràcies i comiat dels Missioners dels Sagrats Cors que han atès pastoralment el Santuari de Lluc durant 128 anys. A la mateixa celebració es donà inici al ministeri pastoral del prior i el nou equip que a partir d'ara s'ocuparan del Santuari.

Diversos representants de les institucions locals, insulars i autonòmiques, entre ells el la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; el delegat del govern espanyol en funcions, Ramon Morey; el comandant general de les Balears, Juan Cifuentes; el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir o el batle d'Escorca, Antoni Solivellas, es feren presents a la celebració.

El bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull, recordà a l'homilia que, "com Maria que va «decididament a la muntanya» avui també la nostra Església de Mallorca inicia la nova etapa del Santuari". I recordà que "a Lluc hi haurem de trobar sempre allò que és específic d'un santuari: l'acolliment, l'entorn natural de la Serra de Tramuntana que canta la glòria de Déu i ens eixampla el cor a les dimensions de la Creació, la pregària personal i en comunitat que reforça la nostra identitat cristiana i el sentit de pertinença a aquesta fraternitat universal que és l'Església; el silenci, junt amb la celebració de la fe (especialment l'Eucaristia) i la misericòrdia (mitjançant el sagrament del Perdó) que ens capaciten per al recolliment i ens ajuden a experimentar de prop com de molt Déu ens estima".

La Diada de Lluc d'aquest 2019 revestí així un caràcter primordial d'agraïment, pels 128 anys de servei de la Congregació de Missioners dels Sagrats Cors de Jesús i de Maria, que han tingut cura d'aquest Santuari marià, del seu culte i de l'atenció als pelegrins que hi pugen durant tot el període expressat. En circumstàncies molt difícils i doloroses, consumada la desamortització, el bisbe de Mallorca Jacint Maria Cervera i Cervera encomanà el priorat de Lluc al sacerdot Joaquim Ros¬selló i Ferrà, avui ja declarat venerable, que acabava de fundar a Sant Honorat una congregació clerical. Era el 1891.

L'experiència resultà més que satisfactòria per a tothom. Per això, el bisbe Pere Joan Campins i Barceló proposà, anys més tard, el 1903, la reconstitució de l'antic Col·legi de preveres fundat el segle XV amb l'aprovació del papa Calixt III per membres d'aquella Congregació naixent. I així ha passat més d'un segle en què innombrables pelegrins han trobat aixopluc en aquest santuari.

Acabada la celebració, arribà el torn del record agraït. El P. Ricard Janer, MSSCC, féu un repàs dels darrers esdeveniments històrics que han marcat la vida del santuari, i el superior general de la Congregació de Missioners dels Sagrats Cors, P. Emilio Velasco, en féu memòria agraïda.

Finalment, el poble de Mallorca, representat per les seves institucions, varen deixar patent també el seu agraïment als Missioners dels Sagrats Cors amb alguns obsequis.

Aquest dijous, a les 12 h, el presbiteri de Mallorca pujarà a Lluc per donar gràcies i encomanar a la Mare de Déu la nova etapa pastoral del santuari més important per als mallorquins.


0 COMENTARIS