El Mes Missioner Extraordinari comença amb una vigília d'oració


05 de octubre de 2019. 13:20h.

Al Monestir de Santa Magdalena.Lectures, cants i silenci foren els protagonistas de la vigília d'oració per les missions celebrada el passat 30 de setembre al Monestir de Santa Magdalena de Palma i que donà el sus als actes del Mes Missioner Extraordinari a Mallorca.

Aquest mes d'octubre es compleixen 100 anys de la Carta Apostòlica Maximum illud del Papa Benet XV. Amb ell el Sant Pare vol despertar la consciència de les missions i reprendre amb nou impuls la responsabilitat de d'evangelitzar de tots els batiats.

Cada diòcesi ho celebrarà amb diversos actes, que culminaran dia 20 d'octubre amb la celebració del DOMUND (Diumenge Mundial per les Missions).

A aquest primer acte li seguirà una taula rodona dia 9 sobre la tasca dels missioners a llocs del món on els cristians són perseguits. Diumenge 20 serà el torn d'una eucaristia solemne a la Catedral de Mallorca, presidida pel bisbe Sebastià. Finalment, a la Casa de l'Església s'exposarà durant tot el mes d'octubre una mostra fotogràfica titulada "Domund a Mallorca, anys 50".

Les missions, en xifres
Actualment hi ha 1.111 territoris de missió, que representen un terç de les diòcesis del món. Gairebé la meitat de la població mundial viu en aquests territoris de missió.

A les Missions se celebra un de cada tres baptismes del món, i més de la meitat de les escoles de l'Església Catòlica estan a les missions.


0 COMENTARIS