El Mes Missioner Extraordinari revitalitza l'entusiasme missioner a les diòcesis


31 de octubre de 2019. 18:08h.

Avui acaba el Mes Missioner Extraordinari "Batiats i enviats, l'Església de Crist en missió pel món".Avui acaba el Mes Missioner Extraordinari "Batiats i enviats, l'Església de Crist en missió pel món", convocat pel papa Francesc per a tota l'Església per revifar la passió missionera de tots els cristians. A Espanya s'han celebrat més de 300 actes en totes les diòcesis espanyoles per celebrar-ho. José María Calderón, director nacional d'Obres Missionals Pontifícies (OMP) - institució organitzadora del mes-, anima que aquest ímpetu es mantingui tots els mesos de l'any.

La missió ha ressonat amb força a Espanya en aquest mes Missioner Extraordinari, en el qual s'ha implicat tota l'Església. A nivell nacional, amb un congrés missioner que va reunir a Madrid més de 380 assistents, entre teòlegs, missioners i encarregats d'animació missionera. També amb l'autobús del Domund, que ha recorregut gran part de la geografia espanyola. Tot això a ritme del rap missioner "Cadena de Bondats", de Grilex i Not From This World com a sintonia del Mes Missioner Extraordinari, que ha posat a ballar a moltes parròquies i col·legis.

A nivell diocesà, s'han celebrat més de 300 actes en diferents punts del país: prop de 180 Eucaristies i trobades de pregària missionera, 10 exposicions, 50 conferències i taules rodones, 3 pregons, 9 concerts i festivals missioners, 5 marxes... Fins i tot un safari missioner, o un concert de boleros. Activitats per a tots els públics -totes les edats i condicions eclesials-, que han tingut com a principals protagonistes els missioners, i com a únic objectiu recordar que tots els batejats són missioners.

"No és moment encara de fer balanç ni de fer projectes de futur ingenus o utòpics, sinó de comprovar que 'alguna cosa nova està naixent, no us n'adonau?' (Is 43,19): el desig que Crist sigui conegut i estimat per tots", explica José María Calderón, director nacional d'OMP d'Espanya en finalitzar aquesta iniciativa mundial. "El Mes Missioner Extraordinari s'acaba, però el que no pot acabar és l'ímpetu que l'Esperit Sant ha posat en el cor dels cristians. La missió ha deixat de ser -si és que alguna vegada ho va ser- alguna cosa d'uns pocs i d'un determinat moment. Ara ho és de tots els cristians i en tot moment".


0 COMENTARIS