El provincial de la Companyia de Jesús i el delegat de la Tercera Edat visiten Mallorca


04 de novembre de 2019. 09:58h.

La visita ha generat trobades de treball i moments de reflexió.  Mallorca ha rebut al provincial, P. Antonio España SJ, i al nou delegat per a gent gran i la seva preparació, el P. Ramón Fresneda SJ el 30 i 31 d'octubre. La visita ha generat trobades de treball i moments de reflexió, en els quals s'ha comptat amb la participació tant de la comunitat de jesuïtes, com l'ampli grup de laïcat que dóna suport al nucli de Mallorca dins de la nova Plataforma Apostòlica d'Alacant- Múrcia-Mallorca-València.

La jornada de dia 30 va començar amb el «compte de consciència» al P. Fresneda de la comunitat de jesuïtes de Monti-sion. És a dir, una trobada per conèixer el desenvolupament personal de missió i de vida pastoral dels membres de la comunitat. Posteriorment, es va incorporar el provincial. Tots dos varen realitzar diferents entrevistes amb responsables d'obres de la Companyia a Mallorca. A darrera hora de l'horabaixa va tenir lloc una trobada amb el consell de la PAL al col·legi de Palma en el qual el Provincial va presentar la nova configuració de les Plataformes Apostòliques i va donar explicacions sobre el moment de la Companyia a Espanya i el món.

El dia 31, festa de Sant Alonso Rodríguez, sant porter de Montesión, es va continuar amb algunes entrevistes i una reunió conclusiva amb la comunitat jesuïta.

  Nou superior

Aquest mateix dia, va suposar l'inici del servei del nou superior, P. Javier Monserrat, SJ. Amb motiu del començament de la seva responsabilitat, es varen dur a terme una sèrie d'actes com la lectura de la patent a l'inici del menjar. Aquest dia de festa es va compartir el dinar amb 40 convidats, entre els quals es trobava el bisbe de Mallorca, diferents membres de vida consagrada de Palma, i col·laboradors de les diferent obres.

A les 20 h es va celebrar l'Eucaristia, presidida pel P. Monserrat, SJ, en la qual es va comptar amb la participació de la Coral Universitària. Varen participar en l'eucaristia devots del sant patró de l'illa, amics de la companyia, alumnes i exalumnes del col·legi. Les celebracions varen acabar al claustre amb un refrigeri per a tothom.


0 COMENTARIS