Moscari celebra la segona trobada d'amics de les neules


12 de desembre de 2019. 19:17h.

S'han commemorat els 40 anys de la restauració de l'Església Parroquial.Amb repicada de campanes i sons de l'orgue històric s'ha iniciat la celebració de la segona edició de la trobada anual d'Amics de les Neules amb el lema "El Nadal mallorquí es decora amb neules". Una trobada on distints mestres neulers tant de la vila de Moscari com visitants han lluït les seves obres úniques. És l'art en paper.

La trobada té com a objectius preservar l'art i l'element decoratiu per excel·lència del Nadal a Mallorca com són les neules, així com visita a les exposicions de neules que s'han preparat al temple Parroquial, al Centre Social de Can Cullera, al Centre Cultural Can Roig, així com al carrer amb mostres de neules de gran format.

Trobada dedicada a Mn. Bernat Morell Bennàssar, rector de la Parròquia, impulsor i conservador de l'Església Parroquial de Santa Anna i a tots els moscariencs que varen participar amb aquesta colossal obra als 40 anys de la restauració de l'Església Parroquial i que avui per avui ens acull joiosa de ser qui és, la joia dins el tresor del poble de Moscari.

La restauració d'aquesta Església Parroquial, com diu la inscripció sota l'escut del poble ubicat vora el portal d'entrada lateral del temple, per deixar clara constància dels treballs realitzats, resa: "De dissabte en dissabte, el poble de Moscari restaurà comunitàriament aquesta Església de Santa Anna (Juny 1978-Juny 1979)".

Per commemorar aquest moment s'ha fet la presentació del vídeo en commemoració als 40 anys de la restauració de l'Església Parroquial al Centre Cultural de Can Roig. El temple s'ha adornat d'una manera especial, amb gairebé 500 neules de paper. L'escut s'ha decorat per recordar a tots els qui varen participar d'aquesta obra i els bancs del temple s'han decorat amb 5 plantes aromàtiques: murta del camí vell d'Inca, lavanda del camí vell de Pollença, mata del camí de Sa Bisbal i romaní i llorer del camí de Selva a Campanet, com els ponts que tenen per accedir a Moscari: Pont den Lleó, Pont den Blai, Pont de Son Morro, Pont de Can Llubina i Pont de Fust, símbol de Moscari, que cerca el perfum de la millor.


0 COMENTARIS