Els Betlems de les Caputxines, 25 anys d'un projecte cultural


13 de desembre de 2019. 15:39h.

L'exposició romandrà oberta al públic del 14 de desembre de 2019 al 4 de gener de 2020.Avui matí s'ha presentat, al Monestir de la Puríssima Concepció – Franciscanes TOR el tradicional betlem de la casa, que enguany compleix 25 anys d'exposició. A la vegada, s'ha donat el sus a l'exposició "Espais i patrimoni etnològic del convent, un conjunt a preservar".

Hi han estat presents el vicari general de la Diòcesi, Mn. Antoni Vera; la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, Bel Busquets; la directora insular de Patrimoni, Kika Coll i Sor Maria Paulina, abadessa de la comunitat amfitriona. A més dels comissaris de les exposicions, Jaume Llabrés i Aina Pascual.

Ambdues instal·lacions romandran obertes al públic del 14 de desembre de 2019 al 4 de gener de 2020.

L'exposició temporal d'aquest Nadal 2019 constitueix el punt de partida del projecte de rehabilitació d'altres espais del convent, subvencionat pel Consell de Mallorca, com són les despenses (de l'oli o dels envinagrats, cantina del pou, despensa del vi o la salera). Tot plegat constituirà un nou espai de visita i allà s'hi mostrarà la gran col·lecció de ceràmica popular que ara s'exposa formada per centenars de peces de terrissa la cronologia de les quals va des del segle XVIII fins al segle XX.

Les despenses de les Caputxines formen un conjunt singular de l'arquitectura tradicional mallorquina —construït entre 1687 i 1719— exclusivament per a la conservació i manipulació d'aliments amb el corresponent aixovar i mobiliari. Tots aquests espais estan coberts per voltes de pedra de gran qualitat i s'estenen per davall del refectori i la cuina.


0 COMENTARIS