Informació d'interès entorn a la situació creada pel COVID-19


13 de març de 2020. 14:30h.

L'emergència sanitària que estam patint amb el COVID-19 posa en primer pla la preocupació màxima per la gravetat de la situació creada.

L'emergència sanitària que estam patint amb el COVID-19 posa en primer pla la preocupació màxima per la gravetat de la situació creada. Juntament amb aquesta inquietud, i seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, així com de la Conferència Episcopal Espanyola, el Bisbat de Mallorca fa públiques les següents mesures, algunes de caràcter extraordinari:

1. Es mantenen les celebracions litúrgiques i sagramentals —misses, matrimonis, funerals, confessions...— atenent les indicacions de les autoritats sanitàries de no superar un terç de l'aforament i respectar la distància de seguretat. Així s'hauran d'evitar celebracions en espais petits i, en actes com la confessió individual, que s'adoptin les degudes precaucions.

2. Es mantenen les mesures que en el seu moment es varen anunciar respecte de la celebració de l'Eucaristia: Retirar l'aigua beneïda de les piles que hi ha a l'entrada dels temples; extremar la higiene d'aquells que distribueixen la comunió durant l'Eucaristia; que la comunió es doni i rebi a la mà; que es realitzi el signe de la pau amb una inclinació de cap i no besar les imatges devocionals.

3. S'aconsella a la gent gran i als qui formen part dels grups de risc que evitin acudir a les celebracions eucarístiques i optin per seguir-les a través d'altres mitjans com la ràdio o la televisió. Quan no es pot rebre la Sagrada Comunió, es pot realitzar una comunió espiritual. Així, el bisbe Sebastià Taltavull, a través d'un decret signat avui, ha dispensat a tots els fidels del precepte dominical i de festes. En aquest sentit, recordam algunes de les retransmissions de l'Eucaristia que s'ofereixen:

Televisió:
IB3 TV. Cada diumenge a les 10:30 h.
TRECE. Cada dia a les 11 h. Diumenges a les 12 h.
La 2. Cada diumenge a les 10:30 h.

Ràdio:
COPE. Cada diumenge a les 9 h.
RÀDIO MARIA. Cada dia a les 10 h.
RNE. Cada diumenge a les 8:15 h.

Streaming:
CATEDRAL. Missa conventual a les 9 h (www.catedraldemallorca.org)

4. Com ja es va comunicar, se suprimeixen les catequesis durant el temps en què no hi hagi classe en els centres docents. D'igual manera se suspenen temporalment les activitats de caràcter pastoral com conferències, reunions, trobades o convivències. Així mateix queda suspesa la visita pastoral del bisbe Sebastià a l'arxiprestat de Tramuntana-Ponent.

5. En les celebracions del ritus del matrimoni, les exèquies i funerals, etc. es limitarà la participació als familiars i persones properes, observant en la celebració les mateixes indicacions fetes a propòsit de l'Eucaristia.

6. En relació a la Setmana Santa, se suspenen les processons, pregons i altres actes públics de pietat popular a tota la Diòcesi.

7. Les dependències administratives de la Casa de l'Església, Arxiu Diocesà i Museu d'Art Sacre tendran tancades les dependències d'atenció al públic, fins a nou avís. D'igual forma, la visita turística a la Catedral.

Pregam comprensió i paciència en aquest moment d'excepcionalitat, en el qual demanam la intercessió de la Mare de Déu de la Salut perquè units superem aquesta prova.


1 COMENTARIS
  1. 2020-03-14

    envio important