«Aquest temps de Quaresma ens proporciona nous oasis on trobar l'aigua que ens pot assaciar del tot, la que Jesús ens dona»


18 de febrer de 2021. 12:00h.

Comença la Quaresma amb la celebració del Dimecres de Cendra, la qual ha presidit el Bisbe de Mallorca a la CatedralEl Bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, presidí l'eucaristia a la Catedral de Mallorca amb motiu de la celebració del Dimecres de Cendra, a la qual s'imposà la cendra als preveres concelebrants i als fidels que hi participaren. Amb la imposició de la cendra, «venim a pregar, a rebre la cendra, a demanar al Senyor que ens perdoni. A dir que davant la malícia, no respondrem amb la mateixa moneda, sinó amb el perdó», expressà el Bisbe.

Així s'inicia la Quaresma d'enguany, un temps que, tal com afirmà Mons. Taltavull, «tot i que fa que ens movem en el desert, ens proporciona nous oasis on trobar l'aigua que ens pot assaciar del tot, quan la volem tal com Jesús ens la dona». El prelat destacà que no només en aquest temps de Quaresma, sinó en el nostre dia a dia, hem d'intentar cercar l'aigua que Jesús ens ofereix. I aquesta «només donarà resultat si lluitam contra tota aparença i hipocresia, si pregam amb tota sinceritat i discreció i no ens deixam vèncer per l'orgull ni traïm al primer que no pensa com nosaltres ni afavoreix els nostres interessos».

També va fer referència al missatge del papa Francesc per a la Quaresma, que ens demana «que renovem la fe, l'esperança i la caritat, i que ho facem amb l'exercici de la pregària, de l'austeritat del dejuni i de la generositat de l'almoina, gestos tots imperats per l'amor». Un amor, destacà el Bisbe, sempre solidari. «De no ser així, no tendria cap sentit qualsevol cosa que féssim», afirmà.

A la carta que el Bisbe ha publicat per a la Quaresma, hi segueixen els detalls d'aquesta proposta. Es pot llegir aquí.

De la mateixa manera, totes les parròquies de la diòcesi han celebrat misses amb benedicció de la cendra que s'imposen al cap dels fidels. Es tracta d'un signe molt antic, de caràcter penitencial, que marca l'inici del temps litúrgic de la Quaresma.

En el segle XI, el papa Urbà II "recomanà la imposició de la cendra a tots els fidels com a signe distintiu de la inauguració de la Quaresma, com a símbol del record de la mort però també de la bona nova de l'Evangeli.

En aquest dia, l'Evangeli explica les pràctiques quaresmals recomanades, que són la major escolta de la Paraula de Déu, l'oració, el dejú i l'almoina.


0 COMENTARIS